Duncan Laurence wint het Eurovisiesongfestival

zondag 19 mei 2019 - 01:11
Duncan Laurence
Nederland heeft het Eurovisiesongfestival in Israël gewonnen.

Het is gebeurd. Voor de bookmakers was de Nederlander Duncan Laurence de grote favoriet van het jongste Eurovisiesongfestival. En ze hebben gelijk gehad. Hij won met het liedje "Arcade".

Belgische bal

Ons land heeft ook bijgedragen aan de act van Duncan Laurence. De lichtbal die tijdens het liedje naar beneden komt, voldeed eerst niet aan de wensen van de Nederlanders. In allerijl werd er uit België
een nieuw exemplaar met een privéjet overgevlogen.
Het licht moet de hoop verbeelden waar Duncan over zingt in zijn verder zo donkere liedje "Arcade".
Deze 'ballengate' inspireerde een Zweedse meubelgigant voor een originele reclamecampagne.

Ikea

San Marino

Het had maar weinig gescheeld of Duncan Laurence was niet namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival gegaan. Maar wel voor San Marino. Hij dacht dat hij niet goed genoeg was voor de Nederlandse selectiecommissie. En ook omdat de laatste jaren Nederland koos voor de grote namen uit de muziekindustrie, zoals Anouk, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis..
Toen Duncan vernam dat San Marino een buitenlandse artiest zocht voor deze internationale liedjeswedstrijd, dacht hij eraan om zich kandidaat te stellen voor deze dwergstaat. Hij heeft zich bedacht omdat het een beetje als landverraad zou overkomen. 

Europa

Duncan Laurence gaat in december op tournee door Europa. Die begint op 3 december in London en eindigt op 13 december in Stockholm. 

Rockacademie

Duncan Laurence is de artiestennaam van Duncan de Moor uit Spijkenisse. In 2017 studeerde hij af aan de Rockacademie in Tilburg als zanger, componist en producer. Drie jaar eerder deed hij mee aan "The Voice van Holland". Hij bereikte de halve finale in het team van Ilse DeLange, die ook zijn coach was tijdens het Eurovisiesongfestival in Israël.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!