Justin Timberlake krijgt eredoctoraat

maandag 13 mei 2019 - 16:39
Justin Timberlake
De Amerikaanse universiteit van Berklee heeft naar jaarlijkse gewoonte eredoctoraten uitgereikt. Justin Timberlake was één van de gelukkigen.

Justin Timberlake mag zich vanaf nu eredoctor noemen. Hij kreeg deze eervolle titel van de Berklee University of Music. Voor zijn invloed op de hedendaagse popmuziek en zijn wereldwijde bekendheid.
Timberlake was niet de enige die de onderscheiding kreeg. Collega-muzikant Missy Elliott mocht dezelfde titel in ontvangst nemen.
Een eredoctoraat wordt uitgereikt aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Berklee University of Music

Berklee University of Music is een respectabel conservatorium in Boston. Het eerste eredoctoraat ging in 1971 naar Duke Ellington. Daarna werden onder meer Aretha Franklin, Smokey Robinson, Annie Lennox, Carole King, Willie Nelson, Eagles, Jimmy Page, Lionel Richie, Julio Iglesias, Plácido Domingo en Nile Rodgers gelauwerd.

Dolly

Bekende muzikanten die ook de titel "doctoratus honoris causa" op hun visitekaartje mogen zetten, zijn James Blunt (universiteit van Bristol), Ed Sheeran (universiteit van Suffolk), Emelie Sandé (universiteit van Glasgow), Roger Daltrey (universiteit van Middlesex), Sting (Brown University) en Dolly Parton (University of Tennessee)

2 + 3

Aretha Franklin heeft bij leven 3 eredoctoraten gekregen. In 2012 van de Princeton University. Twee jaar later van de Amerikaanse Harvard Universiteit en in 2006  van de Berklee University of Music
Bob Dylan viel 2 maal in de prijzen. In 1970 van de Amerikaanse Princeton University en in 2004 van St. Andrews, de oudste universiteit van Schotland. Waar ook prins William op de schoolbanken heeft gezeten.

België

John Cale kreeg een eredoctoraat aan de universiteit van Antwerpen. Bob Geldof ontving hetzelfde aan de Gentse universiteit. Herman Van Veen werd eredoctor aan de Vrije Universiteit Brussel. 
De universiteit van Hasselt eerde Axelle Red met de titel Doctor Honoris Causa voor haar sociale betrokkenheid als artieste en mensenrechtenactiviste.  

Brian May

Brian May studeerde in de jaren 60 natuurkunde en wiskunde. Toen hij ook nog wou doctoreren, begon het muzikaal avontuur bij Queen.
In 2006 behaalde hij dan eindelijk zijn doctoraat in astrofysica aan de universiteit van Hertfordshire. Sindsdien mag hij zichzelf Dr. Brian May noemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!