Ook Ronan Keating en 10cc komen naar Night of the Proms

dinsdag 20 augustus 2019 - 11:33
Night of the proms
Voor de 35ste editie van Night of the Proms mag je meezingen met de klassiekers van Ronan Keating en 10CC. 

De affiche van de Proms wordt aangevuld met 2 nieuwe namen. Ronan Keating, zanger van de Ierse boysband Boyzone, en 10cc zijn de 'nieuwelingen' voor de 35ste Proms.
Van Ronan Keating mag je zeker de liedjes "When you say nothing at all", "Life is a rollercoaster" en "Love me for a reason" verwachten. Keating is momenteel terug aan het toeren met Boyzone naar aanleiding van hun 25ste verjaardag. Het is ook hun afscheidstournee.

10cc

In de jaren 70 stond de Amerikaanse groep 10cc met al hun liedjes in de Radio 2 Top 30. De hitmachine produceerde klassiekers als "Donna", "The Wall Street shuffle", "Life is a minestrone", "I'm not in love", "Things we do for love", "Good morning judge", en "Dreadlock holiday". In de jaren 80 lieten ze nog van zich horen met "Feel the love", "Food for thought" en "I'm Mandy fly me". Kortom, 10cc kan een hele avond vullen.

Droom

De groepsnaam van 10cc is ontstaan na een droom van hun producer Jonathan King. Hij stond voor de beroemde concertzaal in Londen "Hammersmith Odeon" en zag daar een groot bord hangen met de tekst "10cc, the best band of the world". Als grap hebben ze daarna het liedje "The worst band of the world" geschreven.
Een ander verhaal is dat "10cc" verwijst naar de zaadlozing van de mannelijke medemens. Daarbij zou hij 9cc sperma produceren. Dat verhaal zou niet waar zijn. Maar wel goed gevonden. 

Bart Peeters

Ronan Keating en 10cc staan samen met Maxi Jazz (van Faithless), John Miles, Natalie Choquette, het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur op het podium van Night of the Proms. Bart Peeters presenteert. 
Night of the Proms vindt plaats op vrijdag 22 & zaterdag 23 november in het Sportpaleis van Antwerpen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!