Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Niet veel tijd met kerst? 3 aperitiefhapjes klaar in maximum 15 minuten!

In de keuken

radio2 kerst

di 27 dec. - 2:02

De feestdagen zijn vaak een combinatie van lekker eten en drinken! Misschien heb je niet veel tijd om je kerstmenu samen te stellen? Of ben je nog op zoek naar een lekker en snel aperitiefhapje? Wij verzamelden 3 hapjes die je in 15 minuten kan klaar maken! Zet de chronometer al maar op.
Aperitiefhapjes
© Canva

Bladerdeeghapje met brie en honing

Benodigdheden 

  • Pasteikuipjes (vaak verkocht per12)
  • 1 punt romige brie
  • Honing
  • 4 takjes verse tijm 

Werkwijze 

4 ingrediënten, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke aperitiefhapjes! In de supermarkt vind je klaargemaakte "pasteibakjes" van bladerdeeg. Verwarm je oven afhankelijk van de temperatuur op de verpakking van de pasteitjes. Snij de brie in stukjes en vul je pasteitjes hiermee op. De pasteitjes mogen tot helemaal boven gevuld zijn met brie, na het bakken zal de brie een beetje inzakken. Plaats de gevulde hapjes in een voorverwarmde oven. Elke oven verschilt een beetje qua temperatuur, afhankelijk van je oven laat je deze hapjes er 10 tot 15 minuten inzitten. Controleer de hapjes sowieso na 10 minuten. Wanneer je de hapjes uit de oven haalt, kan je ze even besprenkelen met een paar druppels honing. Leg daarna wat kleine takjes tijm op het hapje. 

Smullen maar! 

Fris komkommerhapje 

Benodigdheden

  • ½ komkommer
  • 75 gr gerookte zalm
  • 8 theelepels roomkaas
  • 1 theelepel sesam
  • prikkers 

Werkwijze 

De komkommer snijd je in verschillende sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Je schept wat roomkaas op je stukje komkommer, daarboven leg je een beetje gerookte zalm. Je kan nog afwerken met enkele sesam-zaadjes. 

Meloenprikker met ham 

Benodigdheden 

  • Meloen 
  • Serranoham
  • Munt 

Werkwijze 

Snij je meloen in kleine kubussen. Rond elk blokje wikkel je een sneetje serranoham. Je legt een klein blaadje munt op het stukje ham. Prik alles vast met de cocktailprikker. 

Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet