Omeletrolletjes met krab, stijl ‘sushi’
vr 21 feb. - 10:10
Jeroen gaat deze keer de Japanse toer op. Hij maakt sushi, niet met rijst maar met ei...
Jeroen gaat deze keer de Japanse toer op.
INGREDIËNTEN: (4 personen)
- 4 eieren = 3 omeletten
- 4 vellen nori (geroosterd zeewier)
- een beetje wasabi
- 6 eieren
- scheutje melk
- klontjes boter
- peper & zout
- 200 g krabbenvlees
- 1 klassieke, roze of rode pompelmoes
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- een scheutje whisky
- een scheutje tabasco
BEREIDING:
- Neem een mengschaal om de cocktailsaus te bereiden. Schep er de mayonaise in, een beetje ketchup en een bescheiden scheutje whisky.
- Geef de saus wat pit met enkele druppels tabasco. Begin voorzichtig en maak de saus pittig naar persoonlijke smaak.
- Doe het krabvlees in een mengschaal en schep er een beetje cocktailsaus bij. Roer en beslis of je behoefte hebt aan extra saus. De stukjes krab mogen in geen geval zwemmen in de saus.
- TIP: Vervang de krab door gepocheerde zalm.
- Schil de pompelmoes en snij er de partjes vruchtvlees uit via de ‘a vif’ techniek. Op die manier werk je met sappige partjes citrus zonder vliesjes. Hier lees en zie je hoe je de vrucht schilt en verwerkt.
- Snij de partjes pompelmoes in 2 tot 3 gelijke stukjes en meng ze doorheen de krabsla. Proef de sla en voeg naar smaak een beetje zout toe.
- Breek de eieren en verzamel ze in een mengkom. Schenk er een scheutje melk bij en kluts ze met een vork. Kruid het eieremengsel met voldoende peper van de molen en een beetje zout.
- Verhit een klontje boter in een pan op een zacht vuur. Giet er een deel van het eiermengsel in, voldoende om een dunne omelet te bakken. Draai de omelet tijdig om en schuif ze nadien op een vlakke schaal of een bord en laat ze afkoelen. Bak identieke omeletten met de rest van het eiermengsel.
- Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van het pepertje in dunne langwerpige plakjes.
Rolletjes
- Leg eerst een vel nori (geroosterd zeewier) op je werkvlak.
- Leg een dunne omelet bovenop 2/3 van het norivel en snij het eierkoek bij. Bedek met de snijrestjes de randen links en rechts.
- Schep een laagje krabcocktail op het ei. Bedek er van links naar rechts een vlak mee.
- Verdeel er vervolgens enkele dunne plakjes rode chilipeper over en wat verse koriander.
- Strijk de bovenzijde van het vel nori in met een beetje water. Strijk daarbovenop een dun laagje wasabi.
- Rol het gevulde vel nori van onder naar boven strak op, tot een mooie gelijkmatige rol.
- Snij de rol met en vlijmscherp mes in rondjes die 2 tot 3 centimeter breed zijn.
- Serveer de rolletjes als voorgerecht of als hapje. Wie handig is met eetstokjes kan ze op die manier opeten.