Ontmoet onze radiostemmen!

dinsdag 6 november 2018 - 10:00
Foto: Radio 2
Van "Start Je Dag" met Jeroen en Jana om 6 uur naar een nieuwsupdate om 12u met Sonny. Onze radiostemmen delen elke werkdag de verhalen met jou uit onze provincie. Maar wie zijn Jana, Jeroen en Sonny eigenlijk?

Jeroen werd geen Rode Duivel

Jeroen Guns ging naar dezelfde middelbare school als Paul Van Himst, Swat Van der Elst en Frankie Vercauteren (het Sint-Niklaas Instituut in Anderlecht) en heeft het toch nooit tot Rode Duivel geschopt: het moet zijn dat zijn roeping elders lag. "Inderdaad, in 2019 zal het tien jaar geleden zijn dat ik bij Radio 2 Vlaams-Brabant begon, toen nog in het legendarische Amerikaans Theater. Het decor is intussen veranderd naar dat van het Radiohuis in Leuven, maar de liefde voor de radio én voor Vlaams-Brabant is gebleven."

Geen radiomoment zo schoon als de vroege ochtendstond

Jeroen Guns - presentator Start Je Dag

Met zoon Felix (4) en dochter Robin (2) in de buurt zijn ook zijn weekends maar zelden uitslaapmomenten, want ook zij weten hoe je heel overtuigend iemand kan wakker maken, opvolging verzekerd dus! "Wekkers om 4 uur wennen nooit écht, maar geen radiomoment zo schoon als de vroege ochtendstond".

Voor Sonny is de cirkel rond

"Mocht dit een contactadvertentie zijn, dan zet ik deze hashtags achter mijn naam: zot van radio, fascinerende tradities, Geuze 3 Fonteinen, foute muziek, loungevakanties, relativerende humor, fitness, politiek en.. pasteis de Nata! " Maar genoeg over Sonny's privéleven. Hij was 9 jaar was toen hij zijn eerste radioprogramma presenteerde. Met twee cassettespelers op z'n slaapkamer in Halle en 2 luisteraars; ma en pa!

25 jaar geleden zat ik op kot in Leuven, nu werk ik een paar meter verder in het Radiohuis.

Sonny Vanderheyden - presentator De Middag

"Intussen werk ik al bijna 20 jaar voor Radio 2 en hoe plezierig is het om host te mogen zijn van De Middag in Vlaams-Brabant.  25 jaar geleden zat ik op kot in Leuven, nu werk ik een paar meter verder in het Radiohuis. De cirkel is rond zeker?"

Jana is de 'crazy cat lady'

Jana Smeets staat gelijk aan de 'crazy cat lady', zegt ze. "Yep, ik ben het type dat met een kat aan een leiband wandelt." Als ze niet met de kat wandelt, dan wandelt ze iedere dag met plezier naar de radiostudio. "Ik mag iedere dag mijn droomjob uitoefenen. Als kind maakte ik al radio met een cassetterecorder of deed ik live verslaggeving bij mijn voetballende buurjongens." Omdat ze de spelregels van het voetbal eigenlijk niet kende, heeft ze het maar bij radio gehouden.

Ik mag iedere dag mijn droomjob uitoefenen.

Jana Smeets - Regisseur Start Je Dag

"Ik kan ook ontzettend genieten van zonnige dagen, muziek, feestjes en gezelligheid. Mijn roots liggen in Limburg, maar ik woon nu al 8 jaar in Leuven. Op vrije dagen vind je me op een terrasje, op een concert of al joggend in het bos. En op een weekdag maak ik je, samen met Jeroen Guns, wakker in Start Je Dag!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!