10.000e meerling geboren in Oost-Vlaanderen

vrijdag 20 oktober 2017 - 14:46
Op 27 juli 2017 werden Arthur en Thijmen geboren in het UZ Gent. Zij zijn de 10.000e meerling in het Oost-Vlaamse Meerlingenregister. Het register wordt bijgehouden sinds 1964 en de 2 jongens maken daar nu ook deel van uit.

De eeneiige tweeling, Thijmen en Arthur, hebben de eer om de 10.000e meerling te zijn uit onze provincie sinds 1964. In dat jaar is Oost-Vlaanderen een Meerlingenregister beginnen bijhouden. Zo'n register met meerlingen uit één regio is uniek in de wereld. Van elk kind wordt een stukje placentaweefsel bewaard bij -20°. Daarmee wordt nauwkeurig bepaald wat voor soort meerling geboren is en wil het register gegevens verzamelen voor verder wetenschappelijk onderzoek zoals het ontstaan van hoge bloeddruk, het ontwikkelen van psychosen, alcoholisme, allergieën, enzovoort. 

een foto van de onderzoekers

Eén van de onderzoekers is Evert Thiery. Hij heeft zelf een drieling en zij waren de eerste drieling in het Meerlingenregister (zie foto boven). De stalen voor de research worden zorgvuldig bijgehouden in diepvriezers (zie foto onder). 

een foto van de stalen in de speciale diepvriezers

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!