Beveren vreest verkeersinfarct en bestelt studie van 30.000 euro

vrijdag 12 april 2019 - 16:19
Ward Schouppe
Beeld van drukke snelweg
Foto: Agentschap Wegen en Verkeer
De gemeente Beveren vreest grote verkeersproblemen binnenkort, door de werken aan de Oosterweelverbinding en op de N450 en de N70. De gemeente heeft daarom een studie besteld om concrete oplossingen te bedenken voor het gevreesde sluipverkeer en de files.

"We hebben 30.000 euro vrijgemaakt voor een verkeersstudie. We hebben zelf heel wat expertise, we hebben al heel wat metingen gedaan en we hebben veel data. Maar de verkeerssituatie dreigt zo complex te worden dat we echt de hulp nodig hebben van experten. Daarom dus de investering. Het zou kunnen dat die niet volstaat, als dat zo is maken we nog meer geld vrij", zegt schepen Raf Van Roeyen (CD&V).

De gemeente wil zo snel maatregelen nemen die meteen ingevoerd kunnen worden om sluipverkeer aan te pakken. Nu al is er in de gemeente aan de Waaslandhaven veel doorgaand verkeer dat af en toe andere manieren zoekt om de groeiende files te vermijden. De gemeente vreest dat door de combinatie van verschillende grote werken de leefbaarheid in de verschillende woonkernen in het gevaar komt. 

Meer openbaar vervoer

Gemeente Beveren roept andere overheden ook op om meer te investeren in openbaar vervoer. Onder meer het station in Beveren kan nog verder uitgebouwd worden en sommige buslijnen kunnen doorgetrokken worden. Ook de uitbreiding van de Park & Ride in deelgemeente Melsele zou de filedruk kunnen verlichten. 

Overleg met buurgemeenten

"Men noemt deze regio soms smalend "de parking" en we merken ook dat er in alle geplande werken rond Antwerpen niet zoveel rekening gehouden is met de filedruk op het Waasland. We nemen nu zelf het initiatief om daar stappen te zetten. Maar we willen ook beter overleg met buurtgemeenten, over de provinciegrenzen heen. Het kan niet dat gemeenten, zoals Zwijndrecht in Antwerpen, eenzijdig maatregelen nemen die de druk op onze regio nog meer vergroten", zegt Van Roeyen nog. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!