Dendermonds cameranetwerk uitgebreid

dinsdag 23 juli 2019 - 15:16
Geert Houck
een camera op de schouder van een politieagent
foto: Radio 2
In Dendermonde komen er acht nieuwe camera's bij. Daarmee kan bijna de hele binnenstad in de gaten gehouden worden. De politieagenten krijgen ook bodycams, die beelden van een interventie kunnen registreren.

De lokale politie van Dendermonde breidt zijn 'smart security' verder uit. Aan de grote invalswegen waren al slimme camera's geplaatst in 2018. Nu komen er ook op acht plaatsen in de binnenstad camera's bij. Die kunnen ingezet worden om overlast of kleine criminaliteit te bestrijden.

In combinatie met de al bestaande camera's zorgt dat voor een bijna sluitende dekking van het Dendermondse grondgebied. 

Klaar voor Ros Beiaard ommegang

"Dit is ook heel handig voor grote publieksevenementen." zegt burgemeester Piet Buyse. "Volgend jaar is er na tien jaar opnieuw de Ros Beiaard Ommegang. Met dit cameranetwerk kan de politie alles perfect in de gaten houden." Een eerste test van het systeem gebeurt op 29 augustus voor de Katuit-ommegang. Dat is een folkloristische stoet met de Dendermondse reuzen.

Bodycams

De Dendermondse politie krijgt ook bodycams. Dat zijn camera's die op of aan het lichaam van de agent worden bevestigd. Bodycams hebben een ontradend effect, zodat het bij interventies minder vaak tot een confrontatie komt. 


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!