Doctoraatsstudent raakt verbrand bij ontploffing in labo UGent

dinsdag 3 december 2019 - 20:27
Manon Dupont
Brandweerwagen op campus
Foto: Jürgen Eeckhout
In Gent heeft het gebrand in een labo van de Gentse universiteit aan de Coupure. Een doctoraatsstudent was aan het werk in een labo van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. De student wilde een explosief product afwegen, maar door het contact met vochtige lucht ontplofte het. De student raakte zwaar verbrand in het aangezicht. De schade aan het gebouw bleef vrij beperkt, de lessen kunnen morgen nog doorgaan.

Een doctoraatsstudent is dinsdagnamiddag zwaar verbrand geraakt in het aangezicht na een ontploffing in een labo op de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen langs de Coupure in Gent. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Explosief product

Het ging grondig mis om 17.15 uur. De student wilde het explosieve product Lithium-aluminium-hydride afwegen, maar door het contact met vochtige lucht ontplofte het product. “Er ontstond een klein brandje dat de andere studenten blusten met CO2”, duidt brandweerkapitein Steven Van Vooren. “We hebben ons om het slachtoffer bekommerd en hebben hem eerst onder een douche gezet en dan afgevoerd naar het ziekenhuis.”

De brandweer heeft het labo op de vijfde verdieping ontsmet en het product laten reageren zodat het niet verder kon ontploffen. De schade bleef vrij beperkt, waardoor de lessen morgen kunnen doorgaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!