Hockey Club Beveren krijgt een nieuw hockeyveld en clublokaal: “We gaan een thuis creëren voor de club”

maandag 9 december 2019 - 16:10
Anke Van Meer
hockey
Foto: Hockey Club Beveren
Hockey Club Beveren krijgt een gloednieuw hockeyveld. Dat is nodig omdat er steeds meer inschrijvingen zijn door het succes van onze nationale hockeyploegen. De thuiswedstrijden van de club uit Beveren gaan nu door in Wilrijk en de trainingen gebeuren op een voetbalveld. “Binnenkort kunnen onze spelers eindelijk voelen hoe het is om op een écht hockeyterrein te trainen”, klinkt het.

Hockey Club Beveren moet in de toekomst niet langer naar Wilrijk reizen om er de thuiswedstrijden te laten doorgaan. Ze krijgen een gloednieuw hockeyveld waar de gemeente Beveren 800.000 euro in investeert. Het nieuwe terrein komt op de site van voetbalclub Verrebroek.

Nationale invloed

De overwinningen van onze nationale hockyclubs Red Panthers en Red Lions hebben een positieve invloed op de populariteit van de sport. Steeds meer jongeren dromen van een toekomst in het hockey en ook Hockey Club Beveren krijgt meer inschrijvingen. Een eigen terrein was dus nodig.  De club krijgt ook een eigen clubhuis. “We gaan echt een thuis creëren voor de club”, vertelt Pieter Heeman van Hockey Club Beveren.

Voetbalveld

“We trainen nu op een voetbalveld en dat is niet ideaal om hockey te spelen”, gaat Pieter Heeman verder. “Een eigen hockeyterrein zal een hele positieve invloed hebben op de club. Het gaat voor onze spelers een wereld van verschil zijn. Een hockeybal dat over een voetbalveld rolt, rolt met een heel andere snelheid dan een bal op een echt hockeyterrein.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!