Khalid Benhaddou krijgt Prijs voor de Mensenrechten

dinsdag 14 november 2017 - 17:09
De Liga voor de mensenrechten heeft dit jaar de Prijs voor de Mensenrechten toegekend aan Khalid Benhaddou, de hoofdimam van de El Fath moskee in Gent. Op 9 december krijgt hij z'n prijs officieel.

De Gentse imam Khalid Benhaddou wint de Prijs voor de Mensenrechten 2017. Elk jaar reikt de Liga voor de Mensenrechten in België de prijs uit aan een organisatie of persoon. Khalid Benhaddou is hoofdimam van de El Fath moskee in de Brugse Poort in Gent, voorzitter van het Platform Vlaamse Imams, coördinator van het netwerk Islamexperten en auteur van het boek 'Is dit nu de islam'. 

Khalid zette de afgelopen jaren alles op alles om de polariserende tendenzen in onze samenleving tegen te gaan en is een verbindingsfiguur bij uitstek in Gent en ver daarbuiten.

Liga voor de Mensenrechten België

 

De Liga prijst ook z'n oproep tot samenwerking: "In een samenleving waar moslimburgers vaak geviseerd worden, en waarin vrijheden op de helling komen te staan onder het mom van veiligheid, roept Khalid op om samen te werken over religieuze en sociale grenzen heen. Hij blijft ijveren voor een samenleving waarin de mensen centraal staan. Dit verdient volgens de Liga van Mensenrechten een stevig schouderklop in de vorm van de Prijs voor de Mensenrechten 2017."

 

Khalid Benhaddou is enorm vereerd met de prijs en vindt het een grote erkenning. Hij krijgt de prijs uit handen van de Liga van de Mensenrechten tijdens een feestelijke uitreiking op 9 december in de El Fath moskee. Dat is aan de vooravond van de internationale dag voor de mensenrechten. Daar zullen ook ministers van onderwijs Crevits en justitie Geens op aanwezig zijn.

 

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!