KIES19: reactie Johan Deckmyn (Vlaams Belang) op eerste resultaten

zondag 26 mei 2019 - 17:23
Anke Van Meer
Foto: Facebook
Op basis van de eerste, voorlopige, resultaten lijkt Vlaams Belang de winnaar van de verkiezingen te worden. De partij boekt forse winst, N-VA verliest stevig maar ook de andere traditionele partijen lijken in de klappen te delen. “Dit geeft me een warm gevoel”, zegt Johan Deckmyn van de partij.

De eerste stemmen zijn geteld en daaruit lijkt Vlaams Belang de winnaar van de verkiezingen te worden. “Ik had niet verwacht dat we zo hard zouden stijgen. Ik had gehoopt op hetzelfde resultaat als tijdens de provinciale verkiezingen. Zoals het er nu naar uit ziet, zal het toch iets meer zijn”, vertelt Johan Deckmyn (Vlaams Belang) aan onze redactie.

‘Hier stopt het’

“De mensen zijn het moe dat er vele beloftes zijn geweest in het verleden die nooit waargemaakt zijn. Ik hoor iedere verkiezing altijd dezelfde beloftes en uiteindelijk worden die niet gehouden. Daarom zeggen de mensen nu: Hier stopt het. Wij stemmen Vlaams Belang.”

Campagne

“Ook tijdens de campagne merkte ik een verschuiving. Op sociale media hebben we geweldig veel reacties gehad. Het enthousiasme is heel groot en dat geeft me een warm gevoel.”

Nieuwe generatie

In de partij zijn er steeds meer jonge politici die op de voorgrond treden en dat is een voordeel, klinkt het: “We hebben bewezen dat er een nieuwe generatie op komst is die op een moderne manier de waarden van het Vlaams Belang kunnen uitdragen. Er is een probleem met migratie. We moeten dat niet ontkennen. We moeten daar niet flauw over doen. Dan moeten we ook op de tafel kloppen en duidelijk zeggen waar het op staat.”

Gent

“Het is nog even wachten op de uitslagen van Gent. Daar zullen we waarschijnlijk iets minder stemmen halen. Gent is een linkse stad en er zitten ook veel vreemdelingen. Daar is de uitslag traditioneel iets minder. Maar ook daar verwacht ik dat we stijgen.”

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!