Leerkracht krijgt honderden haatmails na moskeebezoek

woensdag 15 mei 2019 - 12:21
Adel Mouchalleh
afbeelding van kinderen die een moskee bezoeken
Een leerkracht van het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren is tot het einde van het schooljaar buiten strijd, nadat zij honderden haatmails heeft gekregen. Dat komt omdat zij twee leerlingen strafstudie gaf omdat ze de moskee niet wilden bezoeken.

Begin deze maand gingen de leerlingen van het GTI in Beveren op schooluitstap naar Antwerpen, om kennis te maken met verschillende religies. Zij bezochten een synagoge om het jodendom te leren kennen, en gingen daarna naar een moskee om over de islam te leren. Maar twee leerlingen weigerden de moskee te bezoeken, ook al hadden ze het voorbereid in de klas. Omdat ze bleven weigeren, kregen de twee strafstudie. De leerkracht stuurde ook een brief naar de ouders om haar beslissing te motiveren. "Dit is een schooluitstap zoals een andere. De leerlingen zouden ook een sanctie krijgen als ze hadden geweigerd om het museum te bezoeken", zegt schooldirecteur Pascal De Rop.

Honderden haatberichten

De brief van de leerkracht belandde ook bij een extreem-rechtse blog, waardoor veel mensen die hebben gelezen. Die stuurden dan honderden haatmails naar de leerkracht. Zij kreeg door de druk heel wat gezondheidsproblemen, waardoor zij tot het einde van het schooljaar niet meer kan werken. De Rop: "Dat is echt heel erg, zij deed gewoon haar werk. We moeten onze doelstellingen behalen, ook wat de levensbeschouwingen betreft."

De school dient daarom een klacht in bij de politie, ze zullen ook de dialoog opstarten met de leerlingen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!