Markt van Eeklo wordt strand

donderdag 25 april 2019 - 08:06
Amelie Outters
Het stadsbestuur van Eeklo brengt het eerste zand voor het strand op de Markt
Foto: Radio 2
De Markt van Eeklo wordt deze zomer twee weken lang een strand. En daarvoor heeft het stadsbestuur 600.000 kilo zeezand besteld. Ze hebben alvast - symbolisch - een eerste kruiwagen meegebracht.

De voorbije twee zomers probeerde het vorige stadsbestuur van Eeklo om de Markt parkeervrij te maken. Dat had telkens maar een lauw resultaat, omdat er te weinig te beleven was. De Markt was meer een leeg betonnen plein dan een gezellige plek. Daarom gooit het nieuwe stadsbestuur het over een andere boeg: van 31 juli tot half augustus komt er een strand.

Zandkastelen bouwen

Schepen Christophe De Waele: “Op de plaats waar normaal geparkeerd wordt, gaan we nu zand leggen en zo een eigen strand maken. Niet zomaar een kleine zandbak, maar een laag van 45 centimeter diep. Het wordt een strand waar kinderen kunnen spelen, waar zandkastelen kunnen gebouwd worden, en waar terrassen en strandbars zullen staan. Er zullen ook optredens en activiteiten plaatsvinden."

De Waele is ervan overtuigd dat Eeklo Strand voor de horeca rond de Markt een gouden zaak zal zijn. Er komt ook een afscheiding tussen de Markt en de N9, zodat alles veilig kan verlopen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!