Oost-Vlaamse campings en hun verhalen

donderdag 22 augustus 2019 - 11:00
Anke Van Meer
Gerben en Lies
Gerben en Lies / Foto: Radio 2
Oost-Vlaanderen vakantieland! Het is zomervakantie en dus trekken veel mensen erop uit. Sommigen gaan op citytrip, anderen op fietsvakantie en nog anderen gaan tien dagen lang aan het zwembad liggen in een warm land. Maar ook in onze provincie zijn er heel wat vakantiemogelijkheden: kamperen bijvoorbeeld. Maar wie zijn de mensen die op Oost-Vlaamse campings verblijven? Iedere donderdag hoor je het verhaal van iemand die de vakantie doorbrengt op een camping in eigen land. Beluister ze hieronder.

Karin en Arlette

Karin en Arlette verblijven al jaren op Camping Rodeo in Berlare. Ze hebben er allebei een vaste caravan en trekken niet alleen in de zomer naar hun buitenverblijf, maar doen dat het hele jaar door.

Aflevering 1
Karin
Arlette

Patrick en Sven

Patrick en Sven fietsen deze zomer van Nederland naar Frankrijk. Ze komen even tot rust bij camping Gerstekot in Waasmunstser.

Aflevering 2
Patrick en Sven

Warre en zijn vrienden

Al zeven zomers op rij trekt Warre met zijn familie naar camping Puyenbroeck. Doorheen de jaren heeft hij er al verschillende vrienden leren kennen.

Aflevering 3
Warre en zijn vrienden

Christian

Op camping Canteclaer in Zwalm staat de stacaravan van Christian. Hij kocht zijn ‘tweede (t)huis’ samen met zijn vrouw. Na haar overlijden leeft ze verder in foto’s en beelden die in de woonkamer staan.  

Aflevering 4
Christian

Pol, Kathy en Etienne

Op camping Gerstekot doet uitbater Pol al twee jaar zijn best om de kampeerders zich thuis te laten voelen. Voor Kathy en Etienne werkt het in ieder geval, zij trekken iedere zomer naar camping Gerstekot in Waasmunster.

Aflevering 5
Kathy en Etienne

Gerben en Lies

‘Onderweg zijn’ is iets wat centraal staat in het leven van Gerben en Lies uit Friesland. Ze zijn in hun leven al vaak verhuisd en ook in de vakantie trekken ze graag van de ene plek naar de andere. Ze houden even halt op camping Panorama in Kluisbergen.

Aflevering 6
Gerben en Lies

Veetje, Morgan en Axana

Veetje leerde haar vriend Robby kennen op camping Rodeo in Berlare. Ze trekt zowel in de vakanties als doorheen het jaar met haar dochters Axana en Morgan naar hun stacaravan.

Aflevering 7
Veetje, Morgan en Axana

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!