Openingsuren loketten in 5 Oost-Vlaamse stations aangepast

woensdag 12 juni 2019 - 17:48
Adel Mouchalleh
Foto van een ticketautomaat
Foto: Belga
De NMBS knipt in de openingsuren van de loketten van een 50-tal stations. Vanaf 5 augustus zal het aanbod inkrimpen, zowel in grote als in kleine stations. In Oost-Vlaanderen gaat het dan over de stations van Deinze, Wetteren, Geraardsbergen, Dendermonde en Gent-Sint-Pieters.

De NMBS gaat de openingsuren van 49 loketten in treinstations inkrimpen. De spoorwegmaatschappij wijst op het evoluerende gedrag van de reizigers, die steeds meer gebruik maken van de digitale verkoop- en communicatiekanalen. Vorig jaar was de digitale verkoop, inclusief automaten, goed voor ongeveer twee derde van de totale verkoop. En daarbij past de NMBS jaarlijks de openingstijden van de loketten aan.

Te veel dode tijd

In sommige stations is het aantal klanten aan de loketten zeer beperkt geworden, klinkt het. Het aantal transacties per uur is er tijdens bepaalde periodes onder een minimumdrempel gezakt, met een zogenaamde 'dode tijd' tussen de 60 en 95 procent. Daar knipt de NMBS nu in de openingsuren. "Deze stations zullen de loketten gedurende de week 's namiddags en/of gedurende bepaalde periodes tijdens het weekend sluiten", klinkt het. De huidige openingstijden van de wachtzalen blijven ongewijzigd. Stations of loketten worden niet gesloten en voor het treinaanbod verandert er niets, benadrukt de NMBS.

In Gent-Sint-Pieters gaan de loketten zowel in de week als het weekend vanaf 5 augustus een half uur vroeger dicht, om 21.30 uur. In het weekend openen de loketten er ook een kwartier later, voegt woordvoerder Bart Crols toe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!