Overvallers Lidl Sas van Gent komen vermoedelijk uit België

donderdag 11 mei 2017 - 12:43
Lidl Sas van Gent
In Sas van Gent, net over de grens met Zelzate, is vanmorgen een gewapende overval gepleegd op de Lidl. De 2 daders zijn vermoedelijk Belgen.

Het personeel van de Lidl in de Tramstraat in Sas van Gent werd onder schot gehouden bij de gewapende overval. Twee gewapende mannen drongen de winkel vlak nadat hij open ging binnen. Bij de overval raakte niemand gewond. 
De mannen verrasten iets voor 8u een chauffeur die de supermarkt aan het bevoorraadden was. De man werd gedwongen naar binnen te gaan waar ook andere personeelsleden waren. De chauffeur en één van de medewerkers heeft een klap gekregen van de overvallers.

Volgens een medewerker van de Lidl is het personeel met tiewraps geboeid naar de kantine geleid. Daar moesten ze de kluis openen. Vervolgens gingen de overvallers er volgens de medewerker met een zak geld vandoor. Vijf minuten na de overval waren de overvallers weer verdwenen via een brandgang.

De politie heeft met honden en met hulp van de politiehelikopter in de buurt van de supermarkt gezocht naar de overvallers. Omdat de mannen met een duidelijk Belgisch accent spraken, werd ook de Belgische politie ingeschakeld. De grensovergangen in de buurt van Sas van Gent zijn even afgesloten geweest. Mensen die de grens over wilden steken, werden extra gecontroleerd.

 

Mireille Aalders politie Zeeland
Belgische overvallers Sas van Gent

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!