Scheidsrechter Bram Van Driessche blijft internationale topscheidsrechter

dinsdag 10 december 2019 - 09:08
An Van Bost
Scheidsrechter Bram Van Driessche
Foto: Belga Image
Scheidsrechter Bram Van Driessche uit Melle mag ook komend voetbalseizoen internationale voetbalwedstrijden fluiten. Hij kreeg van de wereldvoetbalbond FIFA, voor de tweede keer al, een zogenaamde 'badge'. "Het is heel tof om zo erkenning te krijgen voor iets wat je het liefste doet: wedstrijden fluiten."

De 33-jarige Bram Van Driessche uit Melle is actief als scheidsrechter sinds 2001. Hij floot zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League tijdens het seizoen 2015-2016.  Al 18 jaar is voetbal voor Van Driessche een echte passie, dus het ontvangen van zo'n badge is voor hem een droom die uitkomt: "Het is geweldig, voor de tweede keer mag ik de FIFA-badge krijgen van de Royal Belgian Football Association". Het ontvangen van zo'n badge betekent op het hoogste niveau binnen de voetbalwereld heel veel: "Je wordt erkend in iets wat je het liefste doet: wedstrijden fluiten. Het is het hoogste wat je kan bereiken in België, maar het is ook een erkenning voor mijn prestaties in Oost-Vlaanderen." Het betekent alleszins ook dat Van Driessche zich mag opmaken om scheidsrechter te zijn in Europese en andere internationale wedstrijden.  

Tweede keer

"Het wordt zeker niet minder speciaal. Integendeel, je moet altijd je best blijven doen en de mensen ervan overtuigen dat je het verdient. Het is keihard werken, maar we zijn mensen dus fouten maken hoort er ook bij. Van die fouten moet je leren en sterker terugkomen." Een topscheidsrechter moet kwaliteit blijven leveren: "Je moet jezelf constant in vraag stellen om elke keer beter te worden. Het is zelfs niet van de goeie wedstrijden dat je het meeste leert, maar wel van de wedstrijden waar het eens fout loopt."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!