Studenten openen grootste brouwerij van Gent

vrijdag 6 september 2019 - 15:57
Anke Van Meer
oprichters
Foto: Radio 2
De grootste brouwerij van Gent is opengegaan: Beerselect. De brouwerij werd opgericht door drie studenten handelswetenschappen. Beerselect wil vooral kleine en lokale brouwers ondersteunen en kan zowat 800.000 liter bier per jaar brouwen.

Drie studenten handelswetenschappen hebben de grootste brouwerij van Gent geopend. Ze zullen er geen eigen bier brouwen, maar de locatie in gebruik laten nemen door kleine brouwers: “In onze brouwerij willen we kleine en lokale brouwers ondersteunen. Zowel bij de productie als bij de verkoop”, klinkt het.

Nieuwe smaken

De nieuwe brouwerij heet Beerselect. Veertig brouwers zullen de locatie gebruiken om bier te maken. “We willen de mensen die hier komen inspireren om nieuwe smaken te ontdekken en uit te proberen”, vertelt mede-oprichter Miel Bonduelle. “Zo kunnen we dan ook een creatief en eigentijds assortiment aanbieden.”

Schitterend product

“Op mijn vijftiende brouwde ik al bier in mijn keuken thuis. Ik heb dus wel een bepaalde passie voor bier”, vertelt Wout Meuleman, een van de andere oprichters. “Bier is een schitterend product, je kan er alle kanten mee uit. Het is ook tof om nu al die verschillende brouwers te leren kennen. Ik krijg daar enorm veel energie van.”

Studeren en werken

Of het te combineren is met hun studies, laten de drie heren in het midden: “Het kriebelde al lang om dingen te doen en we leren veel meer in de praktijk dan op de schoolbanken”, zegt Kasper Peeters. “We hebben wel het geluk gehad dat er heel veel mensen zijn die ons wilden helpen”, voegt Wout Meuleman er nog aan toe. “Het is voor een stuk begonnen aan de universiteit. Daar kan je als startend bedrijf gecoacht en begeleid worden. Het is hard werken met momenten, maar we halen er heel veel voldoening uit.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!