Verkiezingsborden als vogelverschrikker: superoogst in Gavere

dinsdag 9 juli 2019 - 11:33
An Van Bost
Foto verkiezingsborden Peter Declercq
Foto Facebook Peter Declercq
Vogels die kersenbomen leegroven, dat kan redelijk frustrerend zijn. Maar het kan ook inspireren tot originele bestrijdingsmethodes. Peter Declercq (Open VLD) uit Gavere heeft er niet beter op gevonden dan zijn verkiezingsborden om te toveren tot vogelverschrikkers. En dat lijkt wonderwel nog goed te werken ook.

"Ik ben een tevreden man. Uiteindelijk is er dan toch nog nut in campagnemateriaal."

Peter Declercq

De mosterd bij Denis Dierick

"Een tweetal jaar geleden bracht onze burgemeester Denis Dierick tijdens het schepencollege kersen mee. Ik zei tegen hem, hoe komt het dat jij zoveel kersen hebt? Hij zei al lachend dat dat komt omdat hij rond zijn kersenbomen verkiezingsborden zet. Ik nam hem niet echt au sérieux maar besloot het toch eens aan zijn echtgenote te vragen. Zijn vrouw bevestigde dat: "De vogels blijven weg als die borden daar rond staan."

Eindelijk kersen

Mijn vrouw heeft dat dus ook gehoord, en besloot het te proberen een aantal weken terug. "Wij hebben dus twee kerselaars, waar we ook cd's in hangen, maar nu hebben we daar dus ook verkiezingsborden rond gezet en gelegd. Dat blijkt dus effectief te werken! Tot vorig jaar hadden we nooit een kersenoogst, veel kersen werden weggepikt door de vogels. En dit jaar hebben we wel veel kersen!"

Voorlopig wordt de methode nog niet standaard ingevoerd in Gavere.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!