Vrijwilligers ruimen twee ton zwerfvuil op

maandag 1 april 2019 - 08:06
Adel Mouchalleh
Foto van vrijwilligers en de vuilniszakken met zwerfvuil
Foto: Radio 2
Tijdens de 'Gentsche Gruute Kuis' hebben vrijwilligers in Baarle bij de Gentse deelgemeente Drongen veel wat zwerfvuil opgeruimd. Het gaat om 150 vuilniszakken, of zo'n 2.000 kilo afval.

In Gent en omstreken hebben zo'n 3.000 mensen deelgenomen aan de Gentsche Gruute Kuis. Bij deze lenteschoonmaak waren er 130 opruimacties gepland. In Baarle bij Drongen kwamen honderd mensen samen om de buurt rond de snelweg, de snelwegparking en het industriegebied te ruimen. "Het meeste wat we hier oprapen zijn sigarettenpeuken, drankblikjes en ander zwerfvuil. Bestuurders gooien dat allemaal uit hun vensters" zegt een van de opruimers.

Gezinsuitstap

Onder de vrijwilligers waren er heel ouders die met hun kinderen aan de lenteschoonmaak begonnen. "Het is de vierde of de vijfde keer dat ik samen met de kinderen deelneem. De jongens vinden dat ongelofelijk om te doen. Wanneer de afvaltangen tevoorschijn kwamen , bleven ze maar met afval komen", zegt een van de ouders. Voor een andere deelneemster is de Gruute Kuis een excuus om kennis te maken met haar buren: "De kinderen zijn vaak een verbindende factor. Door samen met hen te werken, krijg je de ouders mee op de kar."

Kinderen en ouders rapen zwerfvuil uit een beek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!