Warm ijsberenfestival in Dendermonde

zondag 10 februari 2019 - 17:38
Peggy Van de Velde
Enkele ijsberen staan klaar om het water in te duiken
Foto radio2
Met een buitentemperatuur van 9 graden en water van 6 graden was het voor de ijsberen die in Dendermonde in de vijver doken een vrij warme wedstrijd. Het ijsberenfestival vond al voor de 41ste keer plaats in de vijver naast het zwembad.

6 Graden is warm, maar als je 50 meter moet zwemmen, dan is dat toch nog behoorlijk pittig zegt een deelnemer. In dat koude water zwemmen is afzien. Maar "het is een fantastisch gevoel om uit dat water te komen en tintelingen te voelen, over je hele lijf, daar doen we't voor", voegt hij eraan toe.

Er zijn wedstrijden van 50 meter, maar er zijn zwemmers die ook 100 meter zwemmen en daarna nog eens aflossen. Enkele dames hebben er geen probleem mee. "We zijn getraind, we doen dit elke week, winter en zomer." Een andere deelneemster zegt ook dat als je weet hoe koud het water is, je je daar in je hoofd een gevoel kan bij voorstellen. "Je bent voorbereid, en dan lukt dat wel." En allemaal vinden ze een goede opwarming het belangrijkste.

Er kwamen 76 deelnemers naar het ijsberenfestival. De deelnemende clubs kwamen uit Dendermonde zelf, Wachtebeke, Mol, Brugge, Deurne, Boom en ook uit Theux en Huy.

Dendermonde eindigde 4de, Wachtebeke 3de, Huy 2de en de Brugse ijsberen wonnen de wedstrijd.

   

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!