Wat vindt Alberto van een Samson zonder Gertje?

dinsdag 2 april 2019 - 15:22
Manon Dupont
Televisiemaker Gert Verhulst, Walter De Donder als 'Burgemeester' en Koen Crucke als 'Alberto' afgebeeld tijdens een bezoek aan de Studio 100-set van 'Samson en Gert' in Schelle
Gert Verhulst stopt als 'Gertje' van Samson. Koen Crucke die de rol van 'Alberto Vermicelli' vertolkt reageert blij en droevig tegelijk: "We hadden het wel een beetje verwacht, een hondje van dertig jaar is al oud natuurlijk hé," vertelt hij aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.

"Ten eerste is het Alberto..."

En ten tweede vernamen we vandaag dat Gert Verhulst niet langer 'Gertje' zal spelen in de befaamde televisieserie Samson en Gert. Koen Crucke die het personage 'Albert Vermeersch' speelt, beter bekend als 'Alberto Vermicelli', hoorde het nieuws gisteren al. Tijdens een intiem etentje met de ploeg werd het nieuws medegedeeld.

Een dubbel gevoel

Het vertrek van Gert Verhulst bij Samson en Gert komt niet volledig onverwacht vertelt Koen Crucke: "We hadden het wel een beetje verwacht, een hondje van dertig jaar is al oud natuurlijk hé." Toch laat het bericht hem niet koud: "Een beetje droevig en blij dat we het hebben mogen meemaken dertig jaar." Koen Crucke verliest dan ook niet enkel een tegenspeler maar ook een goede vriend: "Ik mocht bij hem gaan in droeve en in blije momenten. Wij hebben prachtige momenten samen meegemaakt."

Ik heb er een goede vriend aan overgehouden

Koen Crucke

'Gertje' is onvervangbaar

Een nieuw baasje moeten we niet meteen verwachten voor de pratende viervoeter, volgens Koen Crucke. "Vervanging kan niet komen, je kan niet zeggen we gaan hier nu Samson en Bartje zetten of Samson en Sofietje." Maar Samson wordt nog niet meteen alleen gelaten. Nieuwe afleveringen met Gert Verhulst in de hoofdrol mogen dan wel uitblijven, zo snel verdwijnt 'Gertje' nog niet. Koen Crucke: "We gaan nog een afscheidstour doen volgend jaar, ook de kerstperiode blijven we verder doen tot volgend jaar." De show is al voor juni volgend jaar aangevraagd bij de productie. 

Beluister hier het gesprek met Koen Crucke:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!