Werknemers Corelio Printing stellen interimkantoor in gebreke

woensdag 11 september 2019 - 08:21
Els Van Heuverzwyn
drukkerij van Corelio Printing
Foto: Corelio Printing
Een aantal werknemers van het failliete Corelio Printing in Erpe-Mere stellen samen met de vakbond het interimkantoor Agilitas in gebreke. Sinds de overname afgeblazen werd, krijgen de negentig overblijvende werknemers geen loon meer. Agilitas weigert te betalen omdat er geen contract is.

Na het faillissement van Corelio Printing in Erpe-Mere zou de Limburgse zakenfamilie Bongaerts het bedrijf overnemen. Er zouden 90 werknemers kunnen blijven van de 174. Maar zaterdag zette Bongaerts de overname stop. De zakenfamilie betaalde de curatoren wel één miljoen euro, maar de 90 werknemers krijgen geen loon. Interimkantoor Agilitas stelt hen zogezegd te werk, maar weigert te betalen, omdat het geen contract heeft met Bongaerts.

Juridische stappen

"Dat het interimkantoor geen contract heeft met Bongaerts is ons probleem niet", zegt Tamara Slagmulders, die ruim vier jaar op de personeelsdienst werkte van Corelio Printing: "Ik wacht nog af tot het einde van deze week. Als we dan ons geld niet hebben, gaan wij Agilitas in gebreke stellen. Ik ben gisteren naar de vakbond geweest, en die heeft bevestigd dat we een aangetekend schrijven naar Agilitas zullen richten om hen in gebreke te stellen, en om in ieder geval toch al een C4 te bekomen."

De 90 overblijvende werknemers, die nu ook hun job verliezen, hebben hun ontslag nog niet officieel gekregen. Ze hebben het formulier C4 nodig om ander werk te zoeken en aan te nemen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!