Pascale Naessens kookt met pistachenoten
wo 12 okt. - 6:26
Dat Pascale Naessens van noten houdt, dat weten we. Ze zijn lekker en bovenal gezond...
Dat Pascale Naessens van noten houdt, dat weten we. Ze zijn lekker en bovenal gezond. Een van haar favoriete noten is zonder twijfel de pistachnoot. Veelzijdg want te gebruiken in zoete zowel als zoute bereidingen.
In een tapenade, bijvoorbeeld...
Zalm met olijven-pistache-tapenade en tomaatjes
Ingrediënten
- Zalmfilet (één stuk, 180 g per persoon)
- 100 g groene olijven zonder pit
- 50 g pistachenoten
- Enkele plukjes dille Kerstomaatjes met kroontje
- Gedroogde tijm
Bereiding:
- Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie.
- Snijd de zalm in stukken en leg deze in een ovenschaal.
- Schik de tapenade tussen de zalmstukken.
- Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over.
- Zet samen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Werk af met wat dille.