Pasta met gerookte zalm
ma 1 apr. - 2:00
Pasta, altijd lekker en vaak snel klaar. Wat wil een mens meer?!

Pasta, altijd lekker en vaak snel klaar. Wat wil een mens meer?! l klaar.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 450 g spaghetti
- 10 grote looktenen, gepeld en geperst
- 1,5 dl olijfolie
- 2 bosjes bladpeterselie
- 150 g pijnboompitten
- grofgemalen peper
- parmezaankaas of pecorino
- 200 g gerookte zalm, in sneetjes
BEREIDING
- Warm een diepe pan op en rooster er de pijnboompitten in.
- Haal de pitten uit de pan, doe er een gulle scheut olijfolie in en voeg de uitgeperste look toe en laat zacht stoven gedurende enkele minuten.
- Hak de bladpeterselie fijn en voeg ook toe om een peterseliepesto te krijgen.
- Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng snel door de pesto. Meng er ook de pijnboompitten onder. Verdeel over grote borden.
- Snij de zalm in stukjes en verdeel over de spaghetti. Rasp grove schilfers parmezaan of pecorino over de spaghetti. Kruid met grofgemalen zwarte peper.