Cocktail van de week: Paloma

donderdag 4 juli 2019 - 09:38
Barvrouw Sofie Ketels schudt elke week een heerlijke cocktail in haar shaker en een leuk verhaal uit haar mouw!

Tequila werd uitgevonden in, we verzinnen het niet, het dorpje Tequila in Mexico. Het is ook de geboorteplaats van de Paloma (Spaans voor duif), een heerlijk frisse cocktail die werd uitgevonden door Javier Delgado Corona.

Dit heb je nodig

  • 6 cl tequila, gemaakt van 100% blauwe agave

  • 1,5 cl limoen

  • 1 cl agave siroop

  • 3 cl roze pompelmoessap

  • soda

Aan de slag

Werk een hoog, smal 'long drink' glas eventueel af met een randje zout. Dat zal de frisheid van je cocktail extra benadrukken! Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met wat ijs. Schud krachtig en zeef je drankje in het glas met ijs in. Werk af met wat soda.

Tip!

Het bekende tequilashot met zout en citroen is helemaal niet Mexicaans. "Als je 'rommeltequila' drinkt, sta je 's anderendaags gegarandeerd op met hoofdpijn. Wil je geen kater, ga dan voor een kwalitatieve tequila, eentje gemaakt van 100% blauwe agave. Blauwe agave moet zeker 6 à 8 jaar groeien voor men er drank van kan maken, dus zo'n tequila is met liefde en kennis gemaakt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!