Heb jij een warme thuis voor hamster Noud?

maandag 12 augustus 2019 - 10:00
Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende dierenasielen. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Elke week zetten wij samen met Dierenwelzijn Vlaanderen een dier uit het asiel in de kijker.

Noud is een Russische dwerghamster geboren in januari 2019. Hij zit sinds maart in de opvang. Hij graaft ontzettend graag en leeft dus heel vaak ondergronds. Hij wordt wel regelmatig wakker en hij krijgt graag een snoepje of iets lekkers. Je kan hem aaien, maar oppakken vindt hij niet zo heel leuk. Hij is nog jong, dus met een baasje met geduld kan dit wel langzaam opgebouwd worden. Medisch gezien is Noud helemaal gezond.

Belangrijke voorwaarden als je Noud wil adopteren

  • Hamsters zijn echte gravers, daarom moet je een verblijf voorzien van minstens 70x40 (2800 cm²) bodemoppervlak, een dikke laag bodembedekking van minstens 10 à15 cm, en een bokaal of schaal gevuld met chinchillazand. Dat dient om hun vacht te verzorgen en daar rollen ze graag in.
  • Verder is een loopwiel ook echt nodig, voor een dwergje is de doorsnede minstens 20 cm.
  • Ook een voldoende groot slaaphuis is een must.
  • Je hebt geen andere hamsters in huis. 

Is Noud niet je ding, er zijn nog veel meer dieren die een nieuwe thuis zoeken! Surf naar adopteereendier.be en huisdierinfo.be voor meer informatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!