Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Sergio Herman vertelt waarom hij zo gek is op stekelrog

vr 26 jul. - 7:17

Sterrenchef Sergio Herman maakt sinds dit jaar ook deel uit van North Sea Chefs-club. Samen met de chefkok van zijn restaurant AIRrepublic, Nicolas Misera kwam hij vertellen over de stekelrog in Plage Préférée.

Sergio Herman kreeg de liefde en smaak voor Noordzee-vis van zijn vader aangeleerd. "De klassieke bereiding van rog is met beurre noissette, citroen, kappertjes en peterselie, maar er zijn tal van manieren waarop je deze vis kan bereiden. Het is niet de meest voor de hand liggende vis om thuis klaar te maken, maar het is echt wel de moeite waard."

Er zijn een tiental soorten roggen die in Noordzee rondzwemmen. De stekelrog is de beste soort om te eten, omdat die niet onder druk staat door overbevissing. Volledige roggen vind je niet makkelijk terug in het standaard viskraam. Meestal worden enkel de gevilde vleugels aangeboden.

Check de versheid

Het is cruciaal dat rog vers wordt klaargemaakt, want in het kraakbeen zit een stof die bij het verouderen ammoniak afgeeft. Om te weten of je te maken hebt met een verse rog, kijk je het best naar de kleur van de vleugels. Die moet rood zijn en een stevige textuur hebben, want hoe witter en slapper het visvlees, hoe ouder de vleugels. 

Wil jij graag zelf aan de slag gaan met deze vis? Lees hier het recept gebakken: roggenvleugel met doperwtensaus en gefrituurde venkel. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet