Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Quiche maken

vr 8 mrt. - 10:15

We hebben een vraag gekregen van Luca Daldini. "Ik vind een quiche heel lekker, alleen lukt het bij mij niet helemaal zoals het moet om hem te bakken. Mijn quiche is altijd te vochtig en het deeg blij
Quiche maken met Peter Balcaen

We hebben een vraag gekregen van Luca Daldini. "Ik vind een quiche heel lekker, alleen lukt het bij mij niet helemaal zoals het moet om hem te bakken. Mijn quiche is altijd te vochtig en het deeg blijft daardoor “wak”, niet echt knapperig. Kunnen jullie me tips geven?"

En of De Madammen dat kunnen. Maar wel niet alleen. Ze hebben de hulp ingeroepen van Peter Balcaen. Hij is zelf bakker en leraar en auteur van boeken als 'Bakken met bladerdeeg' en 'Hartig en zoet'.

Aan De Madammen vertelde precies hoe je een heerlijke quiche kan maken.

Tip 1: gebruik een ijzeren bakvorm voor bladerdeeg! Ijzer is warmtegeleider. Hoe meer ijzer hoe beter, hetzij bakvormen met anti aanbaklaag, hetzij professionele bakvormen. Geen siliconen of glazen of ceramiek bakvormen. Dat is heel goed voor andere dingen, maar niet voor quiche.

Tip 2: altijd gaatjes prikken in deeg als je het uitrolt in de bakvorm. Het deeg bakt dan beter uit.

Tip 3: het bladerdeeg insmeren met olijfolie, of deeg met ham bedekken of zalm op bodem voor je de vulling toevoegen. Zo heb je een dubbele bodem, veel beter voor het uitbakken van het deeg.

Tip 4: Als je groenten toevoegt in je quiche: de groenten eerst laten koud worden. Heel belangrijk! Groenten stoven of stomen en laten koud worden. De vulling mag ook niet te nat zijn.

Heb je vragen voor Peter? Je kan ze hier stellen!

QUICHE MET GROENTENMENGELING & OUD BRUGGE KAAS

INGREDIENTEN

  • Metalen taartvorm 30 cm doorsnede
  • 1 vel kant en klaar bladerdeeg of kruimeldeeg
  • Olijfolie
  • 4 plakjes ham
  • 1 kg gestoofde gemengde groenten naar keuze
  • 3 dl room
  • 3 eieren
  • Afkruiden naar keuze
  • Blokjes Oud Brugge Kaas


BEREIDING

  • Beleg de licht ingesmeerde taartvorm met het deeg.
  • Prik het bladerdeeg in met een vork.
  • Besmeer het bladerdeeg met een dun laagje olijfolie.
  • Leg de plakjes ham op de bodem.
  • Meng de gestoofde groenten met de room en de eieren.
  • Voeg daarbij de kruiden naar keuze.
  • Vullen in de vorm.
  • Leg bovenaan blokjes Oud Brugge Kaas.
  • Bakken in een voorverwarmde warme luchtoven van 200 °C gedurende 40 minuten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet