"Maak fietsstroken in het midden van de weg"

maandag 4 november 2019 - 07:15
Maaike Joris
spandoek om de ingang van de fietszone aan te geven
foto: VRT
De Mechelse binnenstad is sinds een week een fietszone en de Fietsersbond heeft al een aantal opmerkingen. Ze vindt dat er fietsstroken moeten komen in het midden van de weg en dat de straten smaller moeten worden. Zo maak je de fietsers echt baas.

De Fietsersbond vindt dat er nog wat infrastructurele aanpassingen moeten gebeuren in de Mechelse fietszone. Nu staan er op en naast de weg symbolen van een fietsstraat, wat betekent dat de automobilisten de fietsers niet mogen inhalen, maar het mag nog een stapje verder gaan voor de Fietsersbond.

"We denken dan bijvoorbeeld aan een vlakke middenstrook in het midden van de kasseiwegen", vertelde Luc Van Espen van de Fietsersbond bij RTV. "Dat zijn dat twee vliegen in één klap. De fietsers gaan op die manier in het midden rijden waardoor het fysiek niet mogelijk is voor de automobilisten om ze in te halen, en anderzijds geef je de fietsers ook een veel comfortabelere rijweg." De Fietsersbond zou ook graag willen dat de straten in de Mechelse binnenstad smaller gemaakt worden.
 


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!