De Warmste Week: "Als ouder ervaar ik hoe belangrijk de Mediclowns zijn"

dinsdag 26 november 2019 - 11:55
Christine Peeters
Foto: Radio 2 Limburg
Op zaterdag 30 november wordt een stiltewandeling georganiseerd op het blotevoetenpad in Zutendaal. Er wordt stilgestaan bij het belang van Mediclowns, aan de hand van portretten van kinderen en de Mediclowns.

Hotel the Oak & Lieteberg slaan de handen in mekaar om de Mediclowns te steunen tijdens De Warmste Week. "We gaan wandelen op het blotevoetenpad, maar wel met schoenen aan", zegt Özlem Uyar van the Oak.

Mediclowns

"Het is de bedoeling dat mensen bewust worden van hoe belangrijk Mediclowns zijn voor kinderen en ouders", zegt Harmony Carlier van Lieteberg. "Langs het pad hangen er verschillende foto's op van kinderen en Mediclowns. We gaan alles met kaarsen verlichten, zodat iedereen kan genieten en zen worden met de natuurlijke geluiden. Het is wel uniek, want de Lieteberg is normaal gesloten, maar deze keer zetten we de Lieteberg open voor de Mediclowns."

Zorgenkindje

"Ik heb zelf een zorgenkindje van 12 jaar", zegt Özlem Uyar. "Hij is geboren met een zeldzame hersenafwijking. Dat maakt dat wij vaak in het ziekenhuis moeten logeren. Dat is soms traumatisch voor kinderen, dus ik weet wat het doet als de Mediclowns de dag van die kinderen komen opfleuren. Dat vergeten de kinderen niet. Dus volgens mij verdienen de Mediclowns die extra aandacht en dat geld zeker."

Sabien Tiels

De wandeling wordt afgerond met een intiem openluchtconcert van Sabien Tiels. "Ze was onmiddellijk enthousiast om hieraan mee te werken", zegt Özlem. "Het gaat echt een mooie avond worden en daar kijken we echt enorm naar uit."

Alle info vind je op de website van De Warmste Week.

Luister hier naar het interview over de stiltewandeling

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!