De Warmste Week: Daan en Eric maken voedselpakketten bij Sint-Vincentius in Maasmechelen

vrijdag 29 november 2019 - 14:12
Mathijs Bijnens
Radio 2 probeert de goede doelen van De Warmste Week aan voldoende vrijwilligers te helpen. Geld is mooi, maar je tijd schenken is misschien nog wel mooier! En natuurlijk kunnen Daan en Eric niet achterblijven. Zij gingen voedselpakketten maken.

Het is een drukte van jewelste als Daan en Eric de vrijwilligers van Sint-Vincentius in Maasmechelen gaan helpen. Ze moeten voedselpakketten samenstellen. Dat betekent melk, bonen, conserven en alle mogelijke levensmiddelen netjes samenstellen, zowel voor grote als kleine gezinnen of voor alleenstaanden.  

Koekjes

Francine zorgt ervoor dat Daan van de koeken afblijft. Dat zijn gegeerde producten in zo'n voedselpakket, want mensen die het moeilijk hebben, kunnen zulke producten zelf nooit kopen. "Dan zie je de oogjes twinkelen, zeker als er kinderen bij zijn. Dan ben ik ook altijd gelukkig als ik zie dat we mensen echt heel even hun zorgen kunnen doen vergeten met wat lekkernijen."

Veel armoede

Bij de voedselbedeling komen de tongen ook los. "Wat voor schrijnende verhalen je allemaal hoort... Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. De eerste keren dat ik kwam helpen, heb ik vooral geweend. Er bestaat nog zoveel armoede in onze streek." 

Daan en Eric getuigen dat een uurtje helpen best te doen is: "We hebben goed doorgewerkt, gezellig gebabbeld en op deze manier ook een heleboel mensen geholpen. Dan kan je alleen maar tevreden zijn. Heel fijn vrijwilligerswerk dus!"

Luister hier naar Daan en Eric die helpen bij Sint-Vincentius

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!