Gastgezin gezocht: Canelle is bevallen van 9 gezonde assistentiepups

woensdag 20 november 2019 - 14:30
Soraya Neuts
Foto: Purpose Dogs
Vorige week was labrador Canelle nog te gast in onze studio voor De Warmste Week. Ze was toen hoogzwanger en is intussen bevallen van negen puppy's! Vrijwilligers kunnen zich via de Radio 2 Hotline melden om moeder en puppy's op te vangen, vooraleer de kleine hondjes worden opgeleid tot echte assistentiehonden.

Het was geen rustige avond in de zetel voor de hond Canelle. Maandag 18 november om 21.30 uur begon ze weeën te krijgen. Het heeft nog enkele uren geduurd maar om 3.00 uur 's nachts zette ze negen puppy’s op de wereld. De pups zijn vier dagen voor de uitgerekende datum geboren, maar ze stellen het alle negen heel goed. 

Vier zwarte en vijf blonde


Canelle is dus de trotse mama geworden van negen pups. Het zijn vier zwarte en vijf blonde. Ze zijn nog heel klein maar toch start hun grote avontuur al vanaf de eerste dag. Na hun geboorte worden ze, samen met mama Canelle, naar het gastgezin gebracht waar ze de komende acht weken zullen doorbrengen. Vanaf de vierde week beginnen de hondjes spelenderwijs aan hun opvoeding. Tijdens de laatste twee weken van hun verblijf maken ze al kleine wandelingetjes. Na hun tijd bij het gastgezin worden ze door gespecialiseerde hondenscholen opgeleid tot waardige assistentiehonden. 

Purpose Dogs is trouwens het hele jaar door op zoek naar gastgezinnen om de puppy's de eerste weken van hun leven op te vangen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!