Silsombos - in Erps-Kwerps

zaterdag 30 oktober 2021 - 06:00
Foto Natuurpunt
Het Silsombos, dat zich uitstrekt over Kortenberg en Kampenhout, is een paradijs voor natuurliefhebbers die houden van een stevige wandeling.

De driehoek Kortenberg-Kampenhout-Herent is ontegensprekelijk het groene hart van Midden-Brabant. Nooit heb je er het gevoel dat je in twintig minuten zowel in Brussel, Leuven als Mechelen kan zijn. Je vindt er dorpjes met klinkende namen als Erps-Kwerps en Nederokkerzeel, verrassende natuurgebieden, weidse landbouwvlaktes...

Het Silsombos straalt een mysterieus gevoel uit wanneer een sluier van mist je in de ochtendschemer door de moerassen begeleidt. Het gebied is bovendien een plek waar volkslegenden en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwbeeld, is de spil waar tal van legendes rond hangen. Diep verscholen, aan de rand van een scherpe meander van de Molenbeek, staat de Zwarte Madam onder een eeuwenoude eik statisch te wachten op jouw passage door het Silsombos.

Vertrekpunt

Bezoekerscentrum Groene Vallei
Lelieboomgaardenstraat 60
3071 Erps-Kwerps 

Praktische info

Lengte: 3 km. Je volgt de blauwe route, ingekort met voetweg 95 - Vanaf het bezoekerscentrum is de route gemarkeerd met blauwe pijltjes. Je loopt de route best in wijzerszin. Naar het einde van de wandeling kom je aan een splitsing van 2 voetwegen, nummer 76 en 95. Je slaat hier rechtsaf naar 95 en komt terug uit aan het bezoekerscentrum. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!