Willy Sommers op nummer 3 in de Radio 2 Top 2000: "Mijn hoogste notering ooit, ik vind het geweldig!"

vrijdag 31 december 2021 - 17:00
't Is gebeurd: de top 3 van de allereerste Radio 2 Top 2000 is gekend. En er is niet alleen een nieuwe nummer 1 (Music van John Miles), ook voor Willy Sommers is het een primeur: hij is de hoogst genoteerde Belg én stapt voor het eerst het podium van de eindejaarslijst van Radio 2 op. "Ik vind dat echt belangrijk, zowel mijn fans als ik hebben echt meegeleefd met de Radio 2 Top 2000."

Willy Sommers is op vakantie als we hem bellen met het goede nieuws, maar dat betekent niet dat hij niet geluisterd heeft. "Ik ben in Spanje maar ben de hele tijd aan het kijken en luisteren. Dat ik met 'Laat de zon in je hart', een Vlaamse plaat, over al die Engelstalige kleppers ben gesproken, vind ik echt heel straf."

Echt van ons

'Laat de zon in je hart' is hoger genoteerd dan bijvoorbeeld 'Summer of '69' van Bryan Adams, 'Imagine' van John Lennon en 'Mia' van Gorky. "Ik heb wel gemerkt dat de eindejaarslijst echt leefde bij de fans, en ook ik heb natuurlijk het spel meegespeeld. Ik heb op Facebook en Instagram opgeroepen om te stemmen en was altijd heel blij als iemand me liet weten dat ze het hadden gedaan. Mijn hoop was om terug in de top 20 te mogen staan, maar de derde plaats vind ik écht onverwacht. De voorbije jaren was ik al héél blij met een vierde plaats."

In coronatijden raakt het feelgood nummer een gevoelige snaar.

Willy Sommers

Iconisch nummer

"16 jaar geleden is de song de wereld in gestuurd. Wat 'Zeven Anjers, Zeven Rozen' in de jaren 70 was, is 'Laat de zon in je hart' nu. Een song die geen einddatum lijkt te hebben en zelfs populairder lijkt te worden met de jaren. Het is vandaag het lied dat gespeeld wordt als Antwerp scoort en vrienden laten me weten dat het vaak gebruikt wordt als nummer bij het afscheid van de kleuterklas bijvoorbeeld, of als kamplied. Iedereen lijkt het te kennen. Hier in Spanje word ik vaak zo aangesproken: "Hey Willy, laat de zon in je hart!" Ook in coronatijden raakt het een gevoelige snaar: het maakt mensen blij en dat is extra belangrijk in moeilijke momenten. Een feelgood nummer op nummer 3: dat maakt mij nu eens heel blij!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!