Brugge roept Poolse ambassadeur op holebi- en transgendervrije zones af te keuren

donderdag 12 december 2019 - 15:06
Bart Segers
regenboogvlag, LGBT, Polen, holebivrije zones, protest, Brugge
Foto: Radio 2
De stad Brugge roept samen met Leuven en Gent onze Poolse ambassadeur op het matje. Polen heeft eind vorige maand in verschillende steden en gemeenten zones ingevoerd waar holebi's en transgenders niet welkom zijn. "Een onaanvaardbare schending van de mensenrechten", zegt burgemeester Dirk De fauw.

De Poolse steden en gemeenten tonen bijvoorbeeld met een bordje aan de inkomdeur van een restaurant dat holebi's en transgenders daar niet welkom te zijn. "Dat kan echt niet", zegt de burgemeester van Brugge Dirk De fauw. "Daarom hebben we samen met Leuven en Gent een brief geschreven naar de Poolse ambassadeur in ons land. Wij vragen hem om Poolse steden en gemeenten op te roepen daar niet op in te gaan."

"Ooit Joden vervolgd, nu holebi's?"

Burgemeester De fauw vindt het straf dat het in Polen gebeurt. "Denk maar aan hoe het land in de Tweede Wereldoorlog Joden heeft vervolgd. Nu zou men daar bij wijze van spreken holebi's en transgenders vervolgen. Dat kan voor ons echt niet." Holebi's en transgenders worden voor alle duidelijkheid niet vervolgd in Polen. Maar ze zijn dus niet overal welkom.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!