Zoekactie naar vermiste duikers stopgezet: "Mijn kleinzoon hoopt dat hij zijn papa nog terugziet"

donderdag 5 december 2019 - 08:01
Jens Lemant
Foto: Radio 2
Drie maanden geleden verdween een West-Vlaams koppel uit Torhout, na een duik in de Noordzee. Nathalie en Kurt zijn nog altijd niet teruggevonden en de zoekacties zijn ondertussen stopgezet. De 9-jarige zoon van Kurt wordt nu opgevangen door zijn oma Annita Coolman die haar verhaal doet bij Radio 2 West-Vlaanderen.

Twee duikers, Nathalie en Kurt, een koppel uit Torhout, zijn sinds midden september vermist toen ze naar een scheepswrak doken voor de Noord-Franse kust. Ze vertrokken vanuit de haven van Nieuwpoort. Sindsdien zijn de twee vermist. De zoekacties naar de duikers zijn nu definitief gestaakt.

Vorige week donderdag kreeg de moeder van Kurt, Annita Coolman, telefoon van de scheepvaartpolitie: "Ze zeiden me dat de zoekactie zou stopgezet worden. Ik had liever gehad dat ze verder zoeken maar die mensen zullen wel weten wat ze doen. Ik leg me daar bij neer."

De film van Tom Hanks

De negenjarige Arno is nu de hele tijd bij zijn oma: "Ergens weet hij dat papa er niet meer is, maar hij heeft nog hoop. Hij zag de film met Tom Hanks ("Cast Away") waarin hij na een vliegtuigcrash jaren op een eiland kan overleven. Ergens hoopt hij dat zijn papa er nog is en nog wordt teruggevonden. Hij zoekt van alles op op zijn tablet", vertelt Annita aan Radio 2.

 Als hij gaat slapen zegt hij dat hij zijn papa mist en dan zeg ik: ik ook want papa is mijn kindje.

Annita Coolman

Toch een beetje kerstsfeer

Oma Annita en kleinzoon Arno die alleen achterblijven worden goed opgevangen: "We zijn één keer samen naar de psycholoog geweest. Hij werd goed opgevangen en doet het goed waardoor hij geen verdere begeleiding nodig heeft. Ik heb zelf veel steun aan de vrienden van mijn zoon Kurt. Ze komen aan huis, ze bellen of sturen berichtjes en dat is toch een hart onder de riem."

In het artikel dat donderdagochtend in de krant Het Laatste Nieuws staat, zijn Annita en Arno te zien op een foto bij de kerstboom: "Als ik er alleen zou voor staan had ik geen kerstboom in huis gehaald. Ik doe dat voor mijn kleinzoon. Er hangen kleine dingen in de boom ter herinnering aan zijn papa. We zullen het kerstfeest straks eenvoudig houden", besluit Annita.

Zoekactie duikers Torhout stopgezet
Start je dag op Radio 2 West-Vlaanderen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!