Recept van ons moeder: frangipane van Anja Vranckx
di 26 nov. - 10:15

Anja Vranckx komt uit Geel, maar ze werkt in het ziekenhuis van Mol. Van collega Irene, die veel te vroeg gestorven is, heeft ze het recept van frangipanetaart gekregen.
En die taart van Irène is niet minder dan legendarisch...
Het recept
Ingrediënten
- 200 gr boter
- 100 gr amandelpoeder
- Enkele druppels amandelaroma
- 8 soeplepels melk
- 200 gr Kristalsuiker
- 175 gr Zelfrijzende bloem
- 2 eieren
Bereiding
- Smelt de boter, doe er de eierdooiers bij en samen goed kloppen
- Voeg de amandelpoeder, de amandelaroma, de melk en de suiker toe en meng goed
- Voeg dan de gezeefde bloem toe en meng er als laatste het stijfgeklopt eiwit onder
Afwerking:
5 a 10 soeplepels bloemsuiker en 1 a 2 soeplepels kokend water, deze glazuur over de gebakken taart gieten.
Gebruik een taartvorm van 24 cm, zet de oven op 200 graden en bak 35 minuten.