Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Romige pasta met ricotta, zure-room, paprika en zongedroogde tomaten van Jeroen Meus

ma 4 jan. - 11:00

Jeroen begint het nieuwe jaar met een eenvoudige maar lekkere vegetarische pasta.

Jeroen begint het nieuwe jaar met een eenvoudige maar lekkere vegetarische pasta.

De romige tapenade is klaar in een handomdraai en je brengt alles op smaak met kappertjes, basilicum en geraspte pecorino.

[ds nid:49360|build_mode:teaser]

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g pasta
  • 2 rode paprika's
  • 400 g kerstomaatjes
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 125 g ricotta
  • 125 g zure room
  • 60 g pecorino
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koffielepels tomatenpuree (concentraat)
  • 1 koffielepel harissa
  • 3 koffielepels kappertjes
  • 1⁄2 bussel basilicum
  • olijfolie
  • oregano
  • zout

Ook nodig:

  • een hakmolen met S-vormig mes

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill op het hoogste vermogen.
  2. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in stukken en druppel er wat olijfolie over. Leg ze met het vel naar boven 10 tot 15 minuten onder de grill.
  3. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in een beetje olijfolie.
  4. Trek het vel van de geroosterde paprika’s en doe ze bij de sjalotten. Voeg er de zongedroogde tomaten aan toe en laat mee stoven.
  5. Doe er tomatenpuree en harissa (naar smaak) bij en laat mee stoven.
  6. Schep het mengsel in de hakmolen en mix. Doe er de ricotta en de zure room bij en mix tot een smeuïge tapenade.
  7. Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Halveer de kerstomaten.
  9. Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over. Roer de kerstomaten door de warme pasta maar laat ze niet gaar worden. Voeg er de tapenade en een pollepel kookvocht aan toe.
  10. Kruid met flink wat oregano en een snuifje zout en peper.
  11. Werk af met kappertjes, gesnipperde basilicum en geraspte pecorino.
  12. TIP: Je kunt ook fetakaas gebruiken in plaats van pecorino of spek, tonijn uit blik, olijven of geroosterde pijnboompitten aan de pasta toevoegen.

Naar de website van Dagelijkse Kost

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet