Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Salade van veldsla, appel, wortel en ui

wo 5 mrt. - 10:29

Een vergeten groente is het niet echt, maar toch. Veldsla is lekker en veelzijdig, vertelt topchef Wouter Keersmaekers.
veldsla

Een vergeten groete is het niet echt, maar toch. Veldsla is lekker en veelzijdig, vertelt topchef Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop in Boechout.

Men spreekt altijd van witloof als onze groente bij uitstek. Maar ook veldsla is dat toch wel. Nu minder bekend, maar vroeger heel populair.

Salade van veldsla, appel, wortel en ui

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 bakje veldsla
  • 2 appelen
  • 1 citroen
  • 2 kleine wortelen
  • 2 witte uien
  • peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • zeezoutkristallen 'fleur de sel'
  • peper


Bereiding

  • Was de veldsla en dep hem droog.
  • Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes.
  • Besprenkel ze stelselmatig met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Schraap de wortelen schoon en snij ze in fijne schijfjes.
  • Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
  • Was enkele takjes peterselie en dep ze droog. Hak ze heel fijn en vermeng ze met de rest van het citroensap, de olijfolie en de balsamicoazijn.
  • Schik een bedje veldsla op de borden of op een grote schotel .
  • Verdeel er de appelschijfjes over, de wortelschijfjes en de uiringen.
  • Overgiet met de vinaigrettesaus en bestrooi met enkele korrels 'fleur de sel' (let op met de hoeveelheid) en flink wat peper uit de molen.


Bron: e-gezondheid

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet