Scampi met broccolimousse
ma 20 mei - 1:00
Scampi, dat lusten de meesten onder ons wel. Als we die dan combineren met een heerlijke broccolimousse kan het helemaal niet meer stuk.

Scampi, dat lusten de meesten onder ons wel. Als we die dan combineren met een heerlijke broccolimousse kan het helemaal niet meer stuk.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 500 g broccoli
- 50 g boter
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 32 grote scampi
- 2 el olijfolie
- 50 g kruidenboter (boter vermengd met groene kruiden, knoflook, enkele druppels citroensap, peper en zout)
- versgemalen peper, zout
- nootmuskaat
- currypoeder
BEREIDING
- De broccoli gaarkoken (of stomen) en laten schrikken in ijskoud water.
- De sjalotten fruiten in 20 g boter.
- De broccoli toevoegen, even meestoven en alles niet te fijn mixen.
- De rest van de boter toevoegen en kruiden met versgemalen peper, zout en nootmuskaat en dat hou je warm.
- De scampi ontdooien, de pantsers verwijderen en met een puntmesje het darmkanaal in de rug verwijderen.
- De scampi's kruiden met peper, zout en currypoeder.
- De olijfolie samen met 20 g kruidenboter in een pan verhitten en de scampi kort bakken.
- Neem ze uit de pan nemen en hou ze warm.
- In het midden van elk bord leg je de broccolimousse.
- De scampi rond de broccoli leggen.
- Serveren met in zijn geheel gebakken krielaardappeltjes