Scampi salade met peer
vr 5 apr. - 10:32
Een speciale pasta want een niet alledaagse combinatie van scampi en peer...

Een speciale pasta want een niet alledaagse combinatie van scampi en peer...
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 20 scampi
- 2 harde conférenceperen
- 250 g gemengde sla
- vinaigrette (zie recept)
- stokbrood
- olijfolie
- 50 g knapperig gebakken spekblokjes
- Gedroogde kruiden : basilicum, tijm, oregano
Vinaigrette:
- 3 el olijfolie
- 1 el witte aceto balsamico
- 1 kleine ui
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el gehakte pijnboompitten
- 1 el rozijnen
BEREIDING
- Marineer de scampi in olijfolie met gedroogde kruiden zoals basilicum, organo, tijm.
- Snij de peren in blokjes en meng met de schoongemaakte sla.
- Maak de vinaigrette: meng de olijfolie en aceto balsamico. Roer goed.
- Voeg de versnipperde ui, sjalot en look toe en breng op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze.
- Bak de scampi krokant.
- Voeg gehakte walnoten of pijnboompitten en rozijnen toe. Voeg de gebakken spekblokjes toe, op het moment dat de vinaigrette over de sla wordt gelepeld.
- Schik op een bordje en voeg vinaigrette toe naar believen. Serveer met stokbrood.