Smullen van kustklassieker
ma 4 aug. - 11:29

Aardappelpuree met karnemelk is een klassieker in West-Vlaanderen. Er zijn vele namen voor: tatjespap, tsjamies, tutjespap, kerrepapstovers, kadul, rulders, stampers of stampiedonders (vanwege het sissend geluid als de gebruinde boter in stampies wordt gegoten).
Deze zurige puree wordt in Vlaanderen meestal gecombineerd met vis. Maar Luc Deklerck, de chef-kok van Bistro Mathilde uit Oostende doet er dagverse garnalen bij. Heerlijk, een Zee van Smaak. En dat is ook de naam van de campagne van Westtoer om Noordzeeproducten en producten uit de kuststreek te promoten.
Zijn recept:
- Kook 1,5kg aardappelen en wrijf ze door een zeef.
- Zet ze weer op het vuur en voeg er 1 liter karnemelk aan toe.
- Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en giet er 50 gr. gebruinde boter bij.
- Deze tatjespap serveren wij met een zachtgekookt eitje, een handvol verse gepelde garnalen een beetje gebruinde boter er bovenop... een ware delicatesse!