
de madammen
Soepje van aardbeien met komkommersorbet en pastis
vr 1 jun. - 10:16

Luc Bellings is onze chef van de maand juni. Vier vrijdagen op rij gidst hij ons doorheen de lekkerste fruitrecepten. Luc Bellings tovert in zijn tweesterrenrestaurant Aan tafel bij Luc Bellings te Hasselt steeds weer gastronomische gerechten op het bord.
AARDBEIEN
Aardbeien zijn de favoriete zomersnoepjes van elke fruitliefhebber. De pastis in dit soepje geeft een heerlijke specifieke smaak. De komkommersorbet zorgt voor een extra frisse toets op warme zomeravonden.
Soepje van aardbeien met komkommersorbet en pastis
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 500 g aardbeien
- 100 g suiker
- 2 dl water
- Een geut pastis
- Basilicum
- 50 g aardbeien als garnituur
- Voor de komkommersorbet
- 5 dl water
- 250 g suiker
- 1 komkommer
BEREIDING
- Maak de komkommersorbet. Maak eerst suikersiroop door het water en de suiker te laten koken tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Schil de komkommer en pers in een centrifuge. Meng het sap van de komkommer met de suikersiroop en draai af in een ijsmachine.
- Breng het water aan de kook en los de suiker er in op. Laat afkoelen. Mix 500 g aardbeien in de blender samen met het suikerwater tot een soepje en passeer door een fijne zeef.
- Snijd de overige aardbeien fijn en breng op smaak met pastis en fijngesneden basilicum.
- Dresseer in een diep bord : het soepje, een torentje van de gemarineerde aardbeien, enkele blaadjes basilicum en een bolletje komkommersorbet.
In samenwerking met Culinair Ambiance