Burgemeester Jean-Marie Dedecker: "Afstand houden in Middelkerke is gemakkelijker dan in Oostende. Vanaf 18 mei zijn tweedeverblijvers weer welkom"

woensdag 29 april 2020 - 16:41
De 10 kustburgemeesters willen de kust in fases opnieuw openstellen voor bezoekers. Na overleg met de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé stellen ze voor om in een eerste fase, tweedeverblijvers en campingbewoners opnieuw toe te laten vanaf 18 mei.

Wat doe je dan aan de kust? "Je kan gaan winkelen", zegt Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke in 'Spits met David'. "Vanaf 11 mei gaan die winkeltjes weer open. Ik hoop het toch, dat het geen beloften blijven. We kunnen hier de veiligheid aan de kust goed 'arrangeren'. Goed afstand houden, er is plaats, we kunnen mondmaskers verkopen. En een mondmasker dragen op het strand, ik weet het niet. Er zijn nu al vrouwen die naakt poseren omdat hun soutien niet in hun borsten zou staan. En je hebt soms ook door een zonnebril zo witte ogen in een bruin gezicht... Dus zo'n masker op het strand?"

Nog niet gepraat over 'strandpasjes'

"Over de strandpasjes is nog niet gepraat, we zien mekaar terug op 11 mei. Er is dus nu voorgesteld om vanaf 18 mei tweedeverblijvers en stacaravans op campings weer toe te laten. Het zijn ook allemaal specifieke stranden. Dat van mij in Middelkerke is héél groot, daar is gemakkelijk afstand te houden tussen de mensen. In Oostende is dat bijvoorbeeld veel moeilijker." besluit Jean-Marie Dedecker. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!