Burgemeester over vindplaats Jürgen Conings: "Moet rouwplaats zijn voor familie"

maandag 6 september 2021 - 16:03
De plaats waar het lichaam van Jürgen Conings werd ontdekt, zou uitgegroeid zijn tot een bedevaartsoord. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag. Burgemeester van Dilsen-Stokkem Sofie Vandeweerd wil dat nuanceren. Ze roept ook op om er weg te blijven: "Familieleden willen zelf niet dat het een plek van overlast is."

Nuanceren

De vindplaats van het lichaam van Jürgen Conings blijkt een populaire bestemming. De wildbeheerjager van het domein reageert vandaag in Het Laatste Nieuws: "Op zondag is het hier fandag. Ik durf zelfs niet meer met mijn geweer naar het bos”. Burgemeester Sofie Vandeweerd wil dat toch nuanceren: "Ik heb geen enkele melding van overlast gekregen, en de politie ook niet."

Nieuwsgierig

De plek krijgt toch wat bezoekers. Burgemeester Vandeweerd benadrukt het negatieve effect van de media-aandacht die de plaats krijgt. "Hoe meer Jürgen Conings in de pers komt, hoe meer mensen nieuwsgierig zijn om die plaats op te zoeken," zegt Vandeweerd. 

Daarom roept de burgemeester op de vindplaats niet te bezoeken: "We willen vooral dat het voor de familie een hulpplaats is. Als er iemand ergens het leven laat, kan het goed zijn voor de familie om die plek te bezoeken. De familie van Jürgen bevestigt ook dat het voor hen een belangrijke plaats is. Maar ik wil niet dat het een plek wordt voor politieke doeleinden."

Verbieden?

Mag de plaats dan blijven bestaan? "We gaan het niet verbieden als rouwplaats. Als de familie wil bloemen neerleggen, dan mag dat. Net als bij elke andere rouwplaats, mag dat."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!