'Call Me By Your Name' is de filmtip van de week van FilmWard

vrijdag 12 juni 2020 - 16:40
Je weet het of je weet het niet, maar de maand juni staat elk jaar in teken van de 'Gay Pride'. Normaal gezien vinden er over heel de wereld allerlei parades plaats, maar ook die kunnen door het coronavirus dit jaar niet doorgaan. Filmjournalist Ward Verrijcken geeft je daarom deze week in plaats daarvan een gouden filmtip: het prachtige 'Call Me By Your Name'.

"Deze prachtige film gaat over een jonge student die verliefd wordt op de wat oudere vriend van zijn ouders die in de zomer tijdelijk bij hen komt inwonen op hun Italiaanse landgoed. Er ontstaat een prachtige liefde tussen Elliot en Oliver. Alles wat je wil meemaken in de meest sensuele zomer van je leven komt er aan bod: seks, passie, lekker eten, in de zon liggen, noem maar op. Ook bijvoorbeeld de pijn van de liefde die je moet toelaten speelt een grote rol, maar vooral ook de vrijheid. De ouders van de jonge student hebben zoiets van: 'Lieve zoon, als je een relatie wil met een man van eind de twintig, doe maar.' Het zijn dus echte droomouders en alle ouders die slecht reageerden op de outing van hun kind, alsook de mijne, zouden die film moeten zien om te beseffen dat er niks belangrijker is dan mensen laten zijn wie ze zijn."

Het meesterwerk staat sinds kort ook op Netflix

"Sinds een paar maanden is de film een megahit op streamingservice Netflix en terecht, want het is gewoon heel mooie cinema. Telkens als ik de film zie wil ik niet dat hij stopt. Ik raad de film dus absoluut aan, mocht je hem nog niet gezien hebben."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!