Filip Peeters over de familiethriller 'IMKE': "Van elk personage is een hoek af, wat het heel geestig en herkenbaar maakt!"

woensdag 31 maart 2021 - 17:03
Radio 2 en theatercollectief SKaGeN stellen je een digitale smartphone-voorstelling van formaat voor, IMKE. Een familiedrama dat je kan volgen op je GSM in WhatsApp-vorm. Filip Peeters speelt de pater familias van de familie Vercauteren, Alexander Vercauteren.

De familie Vercauteren

“Het is een doorsnee familie: vader, moeder, 2 dochters en een zoon. De ouders zijn aan het scheiden en dat is heel gewoon in deze tijden. De man is een boekhouder en fiscalist. Hij werkt op een hoog niveau en verdient veel geld, wat hem zeer machtig maakt binnen de familie." Maar hij heeft een ex-vrouw met een hoek af: “Met alle personages is iets aan de hand, wat het heel geestig en herkenbaar maakt. Maar met ‘Gerda’, de moeder, misschien nog wel het meest. Daarvoor moet je kijken!”

“Hoe gaan we dit hier klaargespeeld krijgen?”

“Het was heel hard werken. Bij een theaterstuk heb je 6 tot 8 weken repetitietijd en krijg je daarvoor al je script. Je kan het dus al op voorhand beginnen vanbuiten leren. Hier was alles last minute. Soms zat ik dus wel met mijn handen in mijn haar: “Hoe gaan we dit hier klaargespeeld krijgen?” Maar het is gelukt! 14 dagen geleden hebben we nog gedraaid en nu kan je alles bekijken.”

“Elke scène is in één take opgenomen, van het begin tot het einde. Dat wil zeggen dat als je iets fout doet, je helemaal opnieuw kan beginnen. Soms gebeurt dat net in de laatste zin, dan mag je de volledige 10 minuten opnieuw doen (lacht).”

Alles is in één take opgenomen, wat wil zeggen dat als je na 10 minuten een fout maakt, je alles opnieuw mag doen! 

Acteur Filip Peeters

Een digitale smartphone-voorstelling

"Ik denk dat er heel veel mensen snakken naar verhalen. Het is lang geleden dat er nog verhalen verteld konden worden, of toch via theater. Het lijkt me dat er heel wat mensen benieuwd zijn... Volgens mij wordt het een succes!"

Je downloadt een app op je smartphone. Via die app word je ‘precies’ in het WhatsApp gesprek van de familie Vercauteren gegooid. Je kan dus elke facetime en alle berichtjes live volgen. Dat maakt het net heel spannend. Dat vindt ook David Van Ooteghem: “In het begin kreeg ik heel veel berichtjes, maar dat heeft me er zo ingetrokken... Nu ken ik de personages en de familie, én wacht ik zelfs op de berichtjes!” Want het wordt spannender en spannender. Het verhaal is een spannende verdwijningszaak.

De Radio 2-foyer

Er is een virtuele ruimte met alle mensen die samen met jou aan het volgen zijn. Die vind je in het WhatsApp groepje van de familie bovenaan rechts. In die foyer kan je alles samen volgen, praten over de voorstelling of theorieën uitwisselen.

Hoe volg je de digitale voorstelling op je GSM?

  • Koop tickets voor €12,5
  • Download de app 'SKGN'
  • Je begint de digitale voorstelling telkens te volgen op een woensdag
  • Volg twee weken en een half het WhatsApp groepje van de familie Vercauteren
  • Geniet!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!